maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kotipaikalla nikkaroimassa

Olimme viime viikon kylästelemässä minun vanhempieni luona ja viikko hurahtikin nopeasti nikkaroidessa ja mökkeillessä. Minä innostuin tekemään urakalla puutöitä. Ala-aste ikäisenä kävin kansalaisopiston puutyökurssin,jossa tein ne perinteiset kynttilänjalat ja pannunaluset, mutta sen jälkeen en ole tehnyt puusta oikein mitään ennen tätä kevättä. Innolla olen tutustunut uusiin työkaluihin ja opetellut käyttämään niitä. Unelmissa olisi se oma askartelu huone/tila, josta löytyisi myös puutyökaluja. Vanhempieni luona tälläinen tila löytyy navetasta, tosin tila kaipaisi pientä pintaremonttia.

 



Ladosta löysin vanhan rautapanta tynnörin, jonka maalasin teknoksen ruskealla puunsuoja öljyllä (n.12 €) Tynnörin päälle teimme laudasta pöytätason, 
joka hiottiin ja käsiteltiin samalla öljyllä.
Pöytä tulee olemaan grillin vieressä laskutilana grillattaville ruuille.



 Nikkaroin myös mausteikon, jossa on kätevä kiikuttaa kaikki mahdolliset kastikkeet ja soossit sisältä terassille grilli syöminkien alkaessa. Keittiön seinälle syntyi lastulevystä laskulokerikko. Lokerikkoon on tarkoitus liimailla viellä jonkunlaista sisustustarraa koristeeksi.



 

Kuistille teimme laudasta säilytysarkun. Samaa puuöljyä on käytetty tähänkin. ( meni kaikkiin askarruksiin yhteensä n.2 x 0,9 l purkkia)





























Mökillä maalasin takan ja siivosin rantaa. Isäntä kaatoi puita moottorisahalla.




 


Perunalaatikot ammottavat tyhjyyttään, sillä kaikki istutettiin.


Hyönteishotelli



Manu kissa leikkii katiskalla saaduista kaloista kasvihuoneen kupeessa.


Kotiin tultua ihastelin kasvien kasvua ja istutin tomaatit, chilit, basillikat ja tuoksuherneen jo ulos. Toistaiseksi ovat selvinneet suhteellisen hyvin ulkona, mitä nyt aurinko on vähän polttanut lehtiä.





Kantojen päälle istutin sankkoihin äitiltä saadut mustasilmä susannat? ja asettelin heinäseipää ympärille ajamaan köynnöstuen virkaa.


Pajuaitani on ilmeisesti juurtunut hyvin kun aloittaa tekemään lehteä.


Tomaatit ja chilit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti