sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Terassin ja penkkien kunnostusta


Kulunut viikko on ollut todella sateinen meillä, 
joten kauheasti ei ole päässyt pihalla puuhailemaan, tai jos on niin sadekuurojen välissä. 
Viime viikonloppuna kunnostimme terassia. 
Halkaistiin terassin kahtia ja laitettiin pohjalle maisemointi kangas, (9,90 € agrimarket) 
jotta rikkakasvit ei pääse kasvamaan terassin läpi. Lisättiin myös neljä betonista harkkoa tukevoittamaan sekä pari lankkua. Lapioitiin viellä soraa kankaan päälle painoksi.
Terassin laudoitusta ei ole aikanaan käsitelty mitenkään, joten se on ajansaatossa vaalentunut kauniin harmaaksi. En siis halunnut lähteä uusimaan laudoitusta, koska se on viellä kestävä ja kaunis.




Kuistilla olevat entiset saunan penkit pesin juuriharjan kanssa ja annoin kuivua.
Sen jälkeen hioin pinnat ja käsittelin ne kirkkaalla puuöljyllä. Entinen väri oli tosiaan ruskean laikukas, joten halusin saada penkit vaaleammiksi ja tasaisemman värisiksi. 
Lopputulos oli mielestäni onnistunut, vaikka väri onkin vähän turhan keltainen.





Tänä vuonna ajattelin kokeilla ensimmäistä kertaa valkosipulin kasvatusta. Luin netistä ohjeet kuinka kasvatus tulisi aloittaa jo talvella, mutta itsepintaisesti halusin kuitenkin kokeilla mitä tulee kun laittaa vaan ruukkuun valkosipulinkynsiä. Jännityksellä odotamme tapahtuuko mitään kasvua.


Minulle selvisi, että kukkapenkissäni kasvaa suurimmaksi osaksi vain rikkakasveja (luulin niitä monivuotisiksi kukiksi) ja kitkettyäni ne pois, oli penkki aika lailla pelkkää multaa. Tyhjyyttä täyttämään siirsin toisesta penkistä tähän jotain mysteeri taimia ja istutin muutamat orvokit 
( Tokmanni 6 kpl 4 e) Tuleehan tuohon sitten viellä tuoksuherneet kunhan kelit lämpeää.


Tänä viikonloppuna vanhempani tulivat kyläilemään ja toivat tullessaan tilaamani heinäseiväs kuorman. Porukalla rakensimme illan verran sen aikaa kun ruuvit riiti. Yksi kohde on siis viellä kesken, joten siitä kuvia myöhemmin, mutta alla kasvipenkin heinäseiväs tuet.      


Heinäseivät tikapuihin ripustin pikkuisia sankkoja ja kannuja koristeeksi. Kokeilu mielessä täytin ne mullalla ja heitin tinjamin siemeniä sekaan, jos vaikka jotain vihreää sieltä kasvaisikin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti