sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Leivonta viikko

Tällä viikolla on tullut harrastettua käden taitoja lähinnä keittiön puolella. 
Välillä iskee into leipoa ja sitten pakastin täyttyykin nopeasti vierasvaroista.

Leivoin perinteisesti korvapuusteja, viineripullia vaniljakreemillä ja vadelmahillolla sekä omena-vanilja pullia.

Macaroneja olen harjoitellut tekemään noin viisi kertaa ja vielläkään en ole päässyt mieleiseeni lopputulokseen. Olen kokeillut eri reseptejä netistä ja tuntuu, että joka kerta lopputulos on erilainen, 
mutta ei täydellinen. Tällä kertaa en ollut tyytyväinen väriin, luultavasti en sekoittanut nestemäistä elintarvikeväriä tarpeeksi ja pidin leivoksia uunissa liian kauan, mutta jatketaan harjoituksia...
Täytteeksi tein voi-kaakao-tomusokeri kreemin.

Suolaiselta puolelta tein karjalanpiirakoita. 
Ohjeen otin netistä, mutta lisäsin enemmän ruisjauhoja ja vähensin vehnäjauhojen määrää vastaavasti. 
Puuroa maustin reilummin suolalla.
Yleisesti käytän leivonnassa aitoa voita, vaikka se onkin kalliimpaa kuin margariini,
 mutta maku on niin suolaisissa kuin makeissakin leivonnaisissa paljon parempi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti