torstai 16. heinäkuuta 2015

Kesän ruoka juttuja.


Itse kasvattama pinaatti oli jo sen verran isoa, että ajattelin säilöä sitä jo talveksi.
Ensiksi pesin ja kiehautin pinaatin lehdet vedessä, ja sitten soseutin ne.
Pinaatti sosetta tuli todella vähän lehtien määrään nähden, joten tuskin tulee tehtyä toista satsia tätä talveksi. Pakastin soseen pakastuspussissa.








Tänäkin kesänä tein itse bbq-kastiketta. Tarkkaa reseptiäni en paljasta, mutta raaka-aineet voin kertoa.
Kattilaan tuoretta tomaatti kuutiota, uuniin porkkanaa, sipulia ja valkosipulia paahtumaan mustaksi ja lisäksi iso kasa alla olevia ainesosia. Aineksia keitellään, soseutetaan ja taas keitellään tovi. Kastikekestani tuli hyvää, mutta ei tarpeeksi mausteista, joten jouduin lisäämään makua viellä soossiin parin jääkaappiyön jälkeenkin, aina ei voi onnistua ekalla kerralla.





Kesäherkku pulled chiken patongin väissä.



Oman penkin tilliä pesin, silppusin ja pakastin talveksi.



Uudet perunat menossa nyyttinä grilliin kaverinaan itsetehty yrttinen tuorejuusto, kevätsipuli, keltasipuli, voi, suola ja pippuri.,





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti